Suroviny:
Štika,sádlo,sůl,drcený kmín,2 větší mrkve,1 petržel,cca 2dcl vody,houby v kyselém nálevu, citrón,kadeřavá petržel
Postup:
Očištěnou a osušenou štiku v pekáčku osolíme a okmínujeme. Poklademe kousky sádla ( i uvnitř) a posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou. Podlijeme vodou,přikryjeme horním dílem pekáče a v troubě podusíme. Po změknutí zeleniny odstraníme přikrytí pekáče a zprutka pečeme za častého polévání rozpuštěnou směsí.
Zhruba 10 min. před koncem pečení posypeme rybu houbami i s nálevem a za častého polévání dopečeme do zlatova.
Poznámka:
Zdobíme kolečky citrónu, kadeřavou petrželí a zapečenými houbami. Příloha vařené brambory, noky apod.
|