|
|
|
Uzený kapr s citronem... |
|
| Autor: Libča+holčinky , 15.4.2008 | |
|
Suroviny:
čerstvý kapr
kořenící směs na ryby
olej
1 větší citron
1 větší jablko
Postup:
Kapra vykucháme,očistíme od šupin a rozdělíme na dvě poloviny.Do marinovací nádoby si dáme trochu oleje a rozpustíme kořenící směs.Obě půlky kapra osolíme položíme do nádoby a poklademe na kolečka nakrájený citron a jablko.Vše potom zakryjeme a v chladu a temnu necháme asi 10 - 12 hodin stát.Potom dáme do udírny na husté pletivo aby se nám maso nerozpadlo.Udíme asi tak 3 až 4 hodiny ale důležité je mírné udění.
Poznámka:
V polovině uzení obě půlky obrátit na druhou stranu |
|
Zobrazeno doposud 247 x.
|
|