Suroviny:  
   
 kuřecí řízky, sůl, česnekový pepř, olej, anglická slanina, cibule, strouhaný sýr 
   
 Postup:  
   
 Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky, lehce naklepeme,  
 mírně osolíme a okořeníme česnekovým pepřem. Pekáč vymažeme  
 olejem a klademe polovinu surovin v pořadí - anglická  
 slanina, kuřecí řízky, kolečka cibule, nastrouhaný sýr a  
 opakujeme ještě jednou ve stejném pořadí. Končíme vrstvou  
 sýra, kterou pokapeme olejem, rukama stlačíme, aby se vrstvy  
 spojily. Necháme 30 minut odležet. Pečeme při teplotě 220 °C  
 nejprve 20 minut přikryté alobalem, pak 10-15 minut bez  
 alobalu, aby vznikla zlatavá kůrčička. Podáváme různě  
 upravenými brambory a zeleninovým salátem. 
    |