| 
 Suroviny:
 
   
 - 150 g práškového cukru  
 - 2 dcl oleje 
 - 40 g hrozinek 
 - 1 vanilkový cukr 
 - 4 vanilkové pudinkové prášky Amyl 
 - 1/2 bal. prášku do pečiva 
 - 4 vajíčka 
 - ovocná marmeláda 
 - čokoládová poleva 
 - tuk a mouka na posypání formy 
   
   
 Postup:  
   
 Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšľaháme (doporučuje se el. šlehačem). Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva. Hrozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do hmoty. Bábovkovou formu vymastíme a posypeme hrubou moukou. Vlejeme těsto a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut. 
 Upečenou bábovku necháme vychladnout a až potom ju vyklopíme na pracovní desku. Povrch potřeme horkou rozvařenou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou. 
   |