| 
 Suroviny:
 
   
 3 žloudky 
 3 bílky 
 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky 
 2 plné lžíce pískového cukru 
 citronová kůra z 1/2 citronu 
 15 dkg tuku (Juno) 
 hrubá mouka na vysypání dortové formy 
 1 malý kompot višní nebo jiného ovoce 
 25g pudinkového prášku 
 1/8l smetany na šlehání. 
   
 Postup:  
   
 Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr.Lehce vmícháme rozkvedlané žloudky,mouku a citronovou kůru. Těsto rozložíme do vymaštěné formy, vysypané moukou.Upečeme do zlatova v předem vyhřáté dostatečně horké troubě 10 minut. Hotový moučník vyklopíme po 5 minutách na plochou misku. Vychladlý hustě posázíme odkapaným ovocem, polijeme chladnějším uvařeným pudinkem a dáme do chladničky na 2 hodiny.Před podáváním ozdobíme povrch šlehačkou.Z 1/2l kompotové šťávy a pudinkového prášku uvaříme pudink.Šťávu nesladíme, můžeme ji ochutit citronovou šťávou.Nemáme-li celý čtvrtlitr štávy,dolijeme pikantním sirupem,smíchným se dvěma lžícemi vody.Pudink uvaříme před pečením moučníku.  
   |