| 
 Suroviny:
 
   
 140g celých loupaných mandlí, 100g pískového cukru, 2 bílky, 1/8 lžičky kyseliny vinné, 1/2 lžičky vanilkové tresti, 1/2 lžičky mandlové tresti, 15g kakaového prášku, 30g moučkového cukru a trochu na posypání 
   
 Postup:  
   
 1- Ve velké pánvi na středním plameni upražte mandle dohněda. Odstavte z plamene a dejte zchladnout. 
 2- V mixéru smíchejte mandle s polovinou cukru. Střídavě mixér zapínejte a vypínejte, až jsou mandle jemně rozsekané. 
 3- Nechte předehřát troubu na 170°C. Plech pokryjte fólií nbo pergamenovým papírem na pečení. 
 4- V malé míse šlehejte elektrickým šlehačem bílky s kyselinou vinnou na jemný sníh. Postupně přisypávejte zbývající cukr, šlehejte, až se cukr rozpustí a sníh je lesklý a tuhý. Vmíchejte vanilkovou a mandlovou tresť. Gumovou stěrkou nebo metlou na šlehání opatrně vmíchejte rozsekané mandle, kakaový prášek a 30g prosátého moučkového cukru. 
 5- Lžící naplňte sáček opatřený širší rovnou špičkou (průměr asi 1 cm). Na plech vytlačujte kopečky velké asi 4 cm ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe 
 6- Pečte 15 minut, nebo až jsou kopečky křehké. Nechte zchladnout 10 minut na plechu. Špachtlí přendejte kopečky na drátěný rošt a nechte je zcela vychladnout. Kopečky posypejte hustě moučkovým cukrem. Uložte v uzavřené nádobě. 
   |