Jablkový zákusek s karamelovým krémem
Suroviny:
6 vajec
10 lžic cukru moučky
12 lžic hrubé mouky
1 máslo
1 kondenzované slazené mléko (uvařené 2 hod. na karamel)
1,5 kg jablek
1 čokoládová poleva
Postup:
Připravíme si piškotové těsto ze 6 bílků sníh, přidáme 10 lžic cukru, 6 žloutků a
12 lžic hrubé mouky. Hlubší plech vyložíme alobalem a dáme na něj asi 2 cm silnou
vrstvu nastrouhaných, vymačkaných jablek. Vrstvu jablek zalijeme připraveným
piškotovým těstem a dáme péct. Upečené a vychladlé těsto překlopíme na druhý
plech, opatrně sejmeme alobal a povrch potřeme karamelovým krémem
ušlehané máslo s uvařeným kondenzovaným mlékem). Na konec ozdobíme čokoládovou polevou.
|