Suroviny:
3 vajíčka, 6O g cukru, 6O g hladké mouky, 1OO g jahodového džemu.
Jahodové želé: 4 dl vody, 1/2 dg agaru, 3OO g cukru, 2OO g jahodového protlaku, 5 dl vyšlehané šlehačky a červená potravinářská barva.
Nejprve si p?ipravíme t?sto. Vymícháme 3 ?loutky s 3O g cukru, ze 3 bílk? a 3O g cukru ušleháme tuhý sníh, který lehko smícháme s moukou do vymíchaných ?loutk?.
Vymastíme dva plechy, posypeme mouku a rozet?eme na n? t?sto. Upe?eme a po upe?ení naplníme d?emem a dáme do plechu, který je ze všech ?ty? stran uzav?ený.
?elatinu s cukrem rozva?íme ve vod?, mírn? zbarvíme a asi 1 dl si odlo?íme. Do ostatního agaru zamícháme jahodový protlak, dob?e rozmícháme a p?idáme ušlehanou šleha?ku.
Krém vlijeme na piškotové t?sto a necháme vychladnout. Potom ješt? polejeme zbytkem ?elatiny. Kdy? ztuhne, nakrájíme na úhledné ?ezy, ozdobíme šleha?kou a t?eš?ovým kompotem.
|