Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Dalamánky jako z pekárny...

Autor: Libča+holčinky , 6.4.2008

500g žitné mouky smíchané s pšeničnou 1:1
80g uvařených brambor
40g kvasnic
asi 3/8 l mléka nebo vody
hrubá sůl a kmín na posypání
sádlo, nebo jiný tuk na vymaštění plechu


Příprava:
Z kvasnic, vlahého mléka a trochy mouky připravíme kvásek. Po jeho vzejití k němu přidáme zbytek mouky, prolisované brambory, trochu soli a vypracujeme tužší těsto. Necháme přikryté nakynout do dvojnásobného objemu.
Vyklopíme na trochu pomoučený vál a rozdělíme ho na 20 stejných kousků, ze kterých tvoříme podlouhlé dalamánky. Poskládáme je na vymaštěný plech a ještě necháme nakynout.
Potom na jejich povrchu podélně nařízneme mělký zářez. Slabě je vodou potřeme a posypeme solí a kmínem. Ve středně horké, předem vyhrážé troubě je pečeme asi 15minut tak, aby měly křupavou kůrčičku.


 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 178 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.