Suroviny:
3 vejce, 1 litr šlehačky, kompot, podink, ztužovač šlehačky
Postup:
Dort s ovocem-rychlý:
1 piškotový korpus - stačí upečený ze 3 vajec nebo koupíme korpus hotový, 1 l šlehačky, kompot (ananasový, jahodový, meruňkový nebo jiný kompot - ovoce si předem pokrájíme), 1 vanilkový pudink bez vaření Dr. Oetker, 1 ztužovač šlehačky. Pudink bez vaření a ztužovač způsobí, že tekutiny s práškem spolu velice rychle reagují, a proto si všechny přísady a šlehač předem nachystáme, aby se nám tekutiny s prášky dobře promíchaly a neměli jsme v dortu hrudky. Do šlehací nádoby vložíme: šťávu z kompotu + 1 tekutou šlehačku + pudink bez vaření Dr.Oetker - jen prášek, 1 ztužovač šlehačky . Důležité je, aby tekutin celkem nebylo více než 1 litru. Metlama ušleháme krém - je velmi rychle hotový. Do krému vrátíme pokrájené ovoce, zamícháme a hmotu navrstvíme na piškot. Na vychladlý krém můžeme ještě dát želé uvařené ze sáčku dr.Oetker. Dort můžeme ještě před podáváním dozdobit šlehačkou .
|