Suroviny:
45 dkg hladké mouky, 16 dkg cukru, 5 dkg tuku, l lžička jedlé sody, 2 vejce, trochu mleté skořice, citrónová kůra.
Rozpis surovin na krém:
ze 1/4 l mléka a 4 lžíce hrubé mouky uvaříme kaši do které po vychladnutí přidáme 16 dkg cukru a 15 dkg másla a vše řádné vyšleháme.
Postup:
Ze surovin zhotovíme těsto, které vyválíme po částech na
plát asi 0,5 cm silný a vykrojíme kolečko asi 22-25 cm, dáme
na suchý plech ( pro rychlejší pečení lze dát dvě kolečka na
jeden plech) a pečeme při 180 st. C. Po vychladnutí sundáme
z plechu. Takto postupně z těsta uděláme 12 placek. Placky
potom pomažeme nejlépe rybízovou marmeládou (nebo nějakou
kyselejší směsí) a na toto ještě namažeme již vychladlý krém
a pak postupně další placky a další vrstvy marmelády a krému.
Po dokončení celý dort namažeme čokoládovou polevou,
ozdobíme a dáme do chladu nejméně přes noc změknout.
|