Suroviny:
lenecké těsto podle základního receptu, mouka na vál
Tvarohová hmota:
500g měkkého tvarohu
3 vejce
150g krupicového cukru
1 sáček vanilinového cukru
Piškotová hmota:
2 vejce
100g hladké mouky
80g krupicového cukru
Postup:
Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 5 mm, přeložíme ho na plech vyložený papírem na pečení, propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 C upečeme. V míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou hmotu a vypracujeme hladký krém, který naneseme na upečený plát lineckého těsta. Připravíme piškotovou hmotu. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme je spolu s cukrem na pevný sníh. Lehce vmícháme žloutky a hladkou mouku, hmotu naplníme do cukrářského sáčku a hladkou trubičkou ji nastříkáme do tvaru mřížky na tvarohovou hmotu. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 C a pečeme 20 - 30 minut.
|