| 
 Suroviny:
 
 
 
 6plátků želatiny,1vanilkový lusk,150ml mléka,3vejce,60g cukru krupice,150ml bílého mléka,100ml smetany,500g modrého hroznového mléka,meduňku na ozdobu 
   
 Postup:  
 
 
 1.Želatinu namočíme do studené vody.Vanilkový lusk rozkrojíme ,dřeň vyškrábeme,obojí vložíme do mléka a svaříme. 
 2.Oddělíme žloutky od bílků.Ve vodní lázni utřeme žloutkys dvěma třetinami cukru.Svařené a trochu schladlé mléko přecedíme ke žloutkům. Přidáme nabobtnalou vymačkanou želatinu a mícháme tak dlouho,až se rozpustí. 
 3.Nádobu s krémem dáme do studené vodní lázně a mícháme do vychladnutí.Přilijeme bílé víno a opatrněvmícháme do krému.Pak ho dáme asi na pl hodiny do chladničky.Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně do něj zašleháme třetinu cukru. 
 4.Smetanu ušleháme do tuha a smícháme s houstnoucím krémem.Přimícháme bílkový sníh.Hroznové víno omyjeme a jednotlivé bobule rozkrájíme na půlky(pokud mají větší pecičky,odstraníme je),dáme do pohárků a přelijeme vinným krémem a povrch ozdobíme hroznovým vínem a meduňkou. 
   
   |