Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Tokajské - kořeněné víno...

Autor: Libča+holčinky , 12.4.2008


Suroviny:



1000 ml bílého vína


100 g cukru


4-6 g medu


50 ml lihu 96%


3 g pražených sladkých mandlí


2 g pražených hořkých mandlí


0,1 g borového květu


0,1 g lipového květu


Postup:



Světoznámé maďarské víno vyráběné z přezrálých hroznů pozdních kultivarů, případně s přídavkem hrozinek. Charakteristickou chuť tohoto vína můžeme v domácích podmínkách s určitou mírou tolerance napodobit. K přípravě Tokaje použijeme bílé révové víno, případně ovocné víno jablečné nebo z bílého rybízu. Zvláště se osvědčilo víno kvašené s přídavkem medu.


Postup: Mandle a květy macerujeme v lihu 8 dní, pak zfiltrujeme a přidáme do vína. Přisladíme cukrem a medem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 138 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.