Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Dračí oheň...

Autor: Libča+holčinky , 15.4.2008


Suroviny:



Délka přípravy:


cca 1 hodina


Rozpočet pro 4 osoby:


500 g vepřového plecka, 2 cibule, 2 červené a 2 zelené papriky, 200 g cibule šalotky, 1 středně velký ananas (cca 500 g), 250 g malých žampionů, 2 PL sójového oleje, 150 ml kuřecího nebo slepičího vývaru, 4 ML rajského protlaku, 5 PL chilli omáčky, 2 ML růžové papriky, 1/2 ML mletého chilli, 1 ML čínského koření, 1 ML tabaska, 100 ml rýžového vína


Postup:


1. Maso nakrájíme na 1,5 cm velké kostičky. Oloupeme cibuli a hrubě nasekáme.


2. Omyjeme papriky, očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny, a ty potom nakrájíme napříč na malé nudličky. Oloupeme šalotku.


3. Oloupeme ananas, rozřízneme na čtyři díly, zbavíme tvrdého košťálu uprostřed a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme a omyjeme.


4. Rozpálíme olej a kostky masa na něm opečeme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, nudličky papriky a smažíme vše dohromady.


5. Postupně přidáváme houby, šalotku a ananas, všechno rozředíme vývarem a vmícháme rajčatový protlak Omáčku dochutíme chilli omáčkou, růžovou paprikou, mletým chilli, čínským kořením a tabaskem.


6. Ragú necháme na malém ohni ještě asi 3/4 hodiny pod pokličkou povařit, často mícháme. Nakonec všechno zalijeme rýžovým vínem nebo ochutíme sherry a horké podáváme.


 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 328 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.