Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Těstoviny a majdy k tomu.

Autor: Peťa & Ivka , 25.7.2004

Těstoviny vařím VRTULE zn. Panzani. Jsou bezvaječné, obsahují lepek. Vrtule jsou dobré, protože se na ně dobře zachytí omáčka.


Uvařené těstoviny rozdělím na dva díly, větší přidám k omáčce, menší dám do misky a Ivetce na stoleček k židličce. Krásně se těmi vrtulkami sama krmí:o)


Zatím jsem dělala omáčky dvě.


Omáčka rajčatová.


Potřebujeme jedno spařené rajské jablíčko. Nakrájíme ho na malé kostičky. Pecičky nechávám, nevadí nám. Když nejsou rajčata, tak je možné použít rajčatovou dřeň od firmy Valfrutta. Je bez šupek a zrníček. Ale pozor tyto rajčata jsou jemně solené, tak už nepřidávat do jídla sůl.


Na olivový olej dáme orestovat cibulku, přidáme nakrájenou cuketu (možná by byla lepší nastrouhaná) a po orestování přidáme rajčata. Zakryjeme a dusíme.
Do hotové omáčky přidáme uvařené těstoviny, důkladně spojíme. Posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou nebo kouskem bazalky.


Omáčka špenátová.


Na tuto omáčku potřebujeme dvě zmrzlá "vajíčka" listového špenátu. Špenát necháme lehce povolit. Na olivový olej dáme špenát podusit. Potom ho rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu, případně umělé mléko. Můžeme přidat i natvrdo uvařený žloutek.
Omáčku spojíme s těstovinama.


Spenát upravený do vajíček je naprosto ideální. Vezmu kolik potřebuji. Jinak se dělá v kostkách a toho je moc. A navíc špatně se z něj ukrajuje.



Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 338 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.