Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

PIKANT

Autor: Peťa & Ivka , 19.8.2004
Tenhle recept mám od tchýně. A je opravdu supr. Pikant je určený na topinky. Ale já ho víc v zimě používám při vaření např. pod maso.

2 kg červené papriky
2 kg polozralých rajčat
2 kg cigule
1 obyčejná celá hořčice
3 ks feferonek
1 kelímek od hořčice octu
1/2 balíčku mletého pepře
12 dkg cukru
10 dkg soli
1 hlavička česneku

Všechno pomlet na masovém mlýnku, dát vařit. Od bodu varu vařit asi hodinku. Potom dát do skleniček a už se nesterilizuje. Jen dát "do deky"

Komu vadí šlupky a zrníčka z rajčat, tak rajčata se rozkrájí na čtvrtky rozvaří, přecedí a čistý protlak se přidá do zbývající zeleniny.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 260 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.