Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Recepty od Perdity.

Autor: Peťa & Ivka , 2.12.2004
Burizonové hrudky:
balíček burizonů… (obyčejných bílých)
čokoláda mléčná, hořká nebo na vaření,
10 dkg ztuženého tuku (omega nebo jiný).
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk‚ přisypeme burizony tak, aby se daly tvořit kopečky. No a pak jen lžičkou ty kopečky tvoříme na tácek vyloženě alobalem a dáme ztuhnout do chladničky. Je to moc dobré‚ a rychlé.

Burizonové kuličky
3 balení karamel (já bych řekla, že doma urobené budou nejlepší, jinak Toffo)
1/8 másla
1 a 1/2 balení neslazených burizonů
strouhané ořechy (není nutné)
Ve vodní lázni necháme rozpustit karamely, přidáme máslo a ušleháme kaši. Do směsi vysypeme burizony, promícháme a tvoříme kuličky(, které obalujeme ve strouhaných ořechách). Kuličky necháme vychladnout. Skladujeme v chladu.
(Pozn. Jde to prý i bez vodní lázně a dá se to prý taky dělat do formy na srnčí hřbet a nakrájet na plátky)

Burisonové košíčky
7 dkg barevných burisonů, 1/2 másla, 4 lžíce kakaa, 2 vanilkové cukry, 1 dl sladké smetany, 1
balíček lískových oříšků, sáček barevných kuliček na zdobení
Burisony zalijeme smetanou. Máslo našleháme s kakaem a vanilkovými cukry. V mícháme polovinu nastrouhaných oříšků, burisony, promícháme. Kousky směsi dáváme do papírových košíčků, posypeme barevnými kuličkami, doprostřed dosadíme celý lískový oříšek.

Dětské mléčné bonbóny speciál
5 dl plnotučného mléka, 8-10 lžic cukru krupice, 1 plátek másla, 2 lžíce mletého kokosu, instantní káva či skořice nebo kakao, čtvrt plechovky kondenzovaného mléka Tatra.
Na hlubokou teflonovou pánev nalijeme mléko, přidáme cukr, máslo, mléko Tatra a
za stálého míchání vaříme. Až hmota začne houstnout, přidáme ještě půl lžičky
instantní kávy (skořice, kakaa) a mícháme dál. Jakmile je hmota hustá, odstavíme
nádobu a mírně zchladíme. Ve vodě namočenou lžičkou nabereme teplou směs,
obalíme v kokose a vyválíme kuličku. Vložíme ji do papírového košíčku na bonbóny
a pokračujeme až do vypotřebení suroviny. Ideální dezert na dětskou oslavu.

Ježci
asi 15 dkg švestkových povidel či ještě lépe mletých datlí
stejná váha mletých ořechů
5 dkg cukru
1-2 lžíce kakaa
trochu rumu nebo citronové šťávy
jeden bílek
Vše se zpracuje ve vláčnou hmotu.Lžičkou vykrajujeme kousky, formujeme tělíčko ježka
protažené do čenichu. Čenich můžeme smočit do čokoládové polevy nebo do moučkového
cukru.Do tělíčka třemi řadami zapícháme nudličky ze spařených loupaných mandlí a necháme sušit na teplém místě.

Kakaová tlačenka
1 másla
20 dkg moučkového cukru
4 dkg kakaa nebo 2dkg karobu
30 dkg piškotů nebo sušenek
mandle a kandované ovoce
Máslo utřeme s cukrem. Přidáme ostatní přísady. Zpracujeme hmotu, utvoříme váleček a uhladíme. Zabalíme do alobalu a dáme do chladu. Před servírováním nakrájíme na plátky nebo kostičky


Kokosové kuličky
3 dkg másla
10dkg moučkového cukru
lžíce kakaa
5 dkg kokosové moučky
trochu kávy
trochu rumu
event. trochu mletých ořechů
asi půl bílku
Máslo se utře s cukrem, kakaem, kokosovou moučkou, kávou, rumem, trochou mletých ořechů a s bílkem a spojí se v hmotu.
Lžičkou se ukrajují malé kousky, dovnitř se vloží kousky kandovaného ovoce nebo želé cukroví. V kokosové moučce nasypané na papír se uválí malé kuličky, které se nechají schnout do rána na plechu v teplém místě, např. na topení.

Kuličky
4 dkg másla
15 dkg moučkového cukru
1 puding (Dr. Oetker)(neuvařený)
1 lž. rumu – to bych nahradila koncentr. jablečnou šťávou:-)
trochu cukru krupice na obalení
Máslo, moučkový cukr a rum utřeme, pak přisypeme puding a vytvoříme těsto. Z těsta tvoříme kuličky a obalujeme je v cukru krupici. (Kuličky mají žlutou barvu, můžeme použít i puding s příchutí a tak vytvářet i jinak barevné kuličky.) (Kuličky jsou zvláště oblíbené u dětí).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 556 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.