Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zeleninová polévka s pohankou

Autor: Peťa & Ivka , 14.7.2004

brambory
mrkev
hrášek (nemusí být, nebo jen symbolické množství)
brokolice
cibulka nebo porek
nat z celeru a petržele
pohanková krupice
olivový olej
voda


Vše nakrájet na drobné kousky, jen mrkev nastrouhat. A natě nechat vcelku.


Na olivový olej dát orestovat všechnu zeleninu, nejdřív cibulku a mrkev. Až mrkev pustí barvu, tak přidat osatní zeleninu. Po chvíli zalít vodou, přidat celerovou a petrželovou nat. Vařit do změknutí zeleniny. Během vaření vyndat natě. Vypnout sporák, nasypat pohankovou krupici, zakrýt pokličkou a nechat dojít.


Na oběd pro tři osoby (dospěláci si dochutí na talíři) jsem přidala 4 polévkové lžíce krupice. Tak to chce vyzkoušet.


Když Ivetka ještě moc nekousala, tak jsem tu uvařenou zeleninku rozmačkala vidličkou.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 288 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.