Mrkvové pyré
Středně velkou mrkev nakrájíme na kousíčky a uvaříme s málem vody do měkka. Potom propasírujeme ( nebo rozmixujeme ) na hladkou kaši.
Bramborové pyré
Středně velkou bramboru oškrábáme, nakrájíme na drobné kousky, důkladně vypereme a dáme vařit do horké vody tak, aby všechny kousky byly ponořené. Vaříme zakryté. Uvařené do měkka prolisujeme ze čtyřmi lžicemi kojeneckého mléka vmícháme do kaše.
Brokolicové pyré
Menší růžici brokolice omyjeme a nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do horké vody. Uvařenou pak propasírujeme v hladkou kaši.
Stejně jako brokolicocé pyré připravujeme květákové pyré.
Vařená mrkev
50 g očištěné mrkve
50 ml vody
2 kávové lžičky olivového, kukuřičného oleje
Nakrájenou mrkev podusíme do měkka a propasírujeme.