Rýžová kaše s čerstvým jablkem
3 lžíce uvařené rýže
asi 80 ml tepl. mléka
1 jablko
2 kapky panen.oleje
Oloupané jablko jemně nastrouháme, vmícháme do teplé kaše připravené z rozmixované rýže a mléka. Zakápneme olejem.
(Vaření rýže: rýži přebereme, 3x propláchneme stud.vodou, zalijeme 2násobným objemem koj.vody a na mírném ohni uvaříme doměkka)
Jáhelná kaše S OVOCEM (bez lepku).
Jáhly propláchneme vařící vodou a ještě vlažnou vodou. Zalijeme je 2jnásobným množstvím koj.vody a vaříme na mírném ohni 8min. Pod poklicí necháme 10min dojít. Horké uvařené jáhly rozmixujeme se stejným objemem um. mléka a ovocem
KUKUŘIČNÁ KAŠE S OVOCEM
150g kukuřičné krupice nebo kuk..mouky hrubé
½ litru koj.vody
½ litru um.mléka
Krupici máčíme 1 hod ve vodě, přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni, dokud se voda zcela nevstřebá. Přidáme mléko a vaříme za stálého míchání ještě asi 8 min.
Kaši je možné rozmixovat s uvařenými švestkami (jablkem), přidat kapku oleje
POHANKOVÁ KAŠE S KOŘ. ZELENINOU
3 lžíce syrové pohanky
200 ml koj. vody
3 lžíce jemně strouhané koř. zeleniny (mrkev, petržel)
5 kapek panen. oleje
špetka majoránky
Pohanku vaříme na mírném ohni asi 10 min doměkka. Vmícháme nastr. zeleninu, majoránku a necháme na vypnuté plotýnce 10 min dojít. Na talíři pokapeme olejem.
|