Potřebujeme:
400 g kuřecího masa bez kostí,
4 lžíce oleje 1 lžička kari koření 4 stroužky česneku 1 lžíce worchesterové omáčky 1 lžíce sójové omáčky 1 malá lžička Vegety 1 malá lžička Glutasolu (já dávala jen sůl) 1 lžička grilovacího koření 80 g cibule (jedna střední velikosti) 160 jemně nakrájeného čínského zelí (středně velké zelí) 120 g mražené zeleniny s kukuřicí (fůj mrkev atd., takže to nahradily dvě hrsti kukuřice a dvě hrsti hrášku), 40 g sterilovaných žampionů (vynechávám, nemáme rádi, mohou být i čerstvé)
Postup: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, zakapeme olejem, přidáme výše uvedené koření a necháme chvíli odležet (vše můžeme připravit i den předem). V rozehřáté pánvi (woku, nebo klidně hrnci) na oleji maso osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zelí, mraženou zeleninu a žampiony. Směs zamícháme a necháme asi 10 minut podusit (nepodléváme). Podáváme s rýží nebo s hranolky a zeleninovým salátem. |