Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Bílá polévka z králíka či hub

Autor: LenkaVa , 23.9.2005

suroviny: králík, bujón, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, vejce, hladká mouka, mléko (smetana)


postup: Králíka dáme vařit s bujónem a kořením do měkka. Vyjmeme a obereme a nakrájíme. necháme mimo. Vývar přecedíme a dáme zpět vařit. Dochutíme vývar a rozkvrdláme hl.mouku s mlékem, které pak vlijeme do vroucí polévky. Necháme přejít varem, odstavíme a rozklepneme do něj vejce. Dle množství i několik. Moc nemícháme aby vejce zůstalo v kusech. Vrátíme maso zpět.
Mléko se dá nahradit i smetanou, je to lepší.
Může se nakonec přidat i trochu octa - pikantní.
Králíka lze nahradit houbama, ale pak to nemůžeme cedit a koření musíme počítat a hledat :)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 989 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.