Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • INFORMACE O NÁS  (17 článků)
  • knedlíky  (4 články)
    jak která vaříme které knedlíky
  • pití  (1 článek)
    nápoje s alkoholem i bez, kdo co má rád a co komu chutná :-) jak to vyrobit doma
  • polévky  (11 článků)
    jaké máme rády a vaříme
  • sladká jídla  (1 článek)
    i k obědu nebo večeři můžem mít něco sladkého
  • slané dobroty  (4 články)
    na rychlé pohoštění nebo na oslavy, osvěčené recepty
  • vánoční cukroví  (15 článků)
    a jiné drobné sladké pečivo vhodné pro různé příležitosti

 Poslední články ze všech deníků 110 z 80 [Dalších 70 >>] 
 ŽRAVÁ BÁBOVKA PODLE JIŘKYsladké dobroty pečené

3 lžíce jahodové zavařeniny, 2 vejce, 1 sklenka mléka (od hořčice- mívají asi 15dcl), 3/4 sklenky oleje, 15dkg cukru, 25dkg pol. mouky, 1 pr. do pečiva, 2 lžíce kakaa vše smícháme, vlijeme do vamazané a moukou vysypané formy a pečeme vláčné a moc dobré :-)

Více ...
Vložil: nervni dne 22.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Štola s tvarohemsladké dobroty pečené

doba přípravy je cca cca 1 hod. Ingredience: 450 g polohrubé mouky 250 g tvarohu ( kostka ) 250 g másla ( Hera ) 200 g cukru - krupice 50 g kokosu 2 celá vejce ořechy, rozinky, kandované ovoce, mandle ( dle chuti každého ) 1 prášek do pečiva Příprava: Všechny ingredience dáme na vál a spojíme. Vál si posypeme moukou a vyválíme obdélník. Přehneme do tvaru štoly a dáme péci do trouby. Pečeme cca 45 minut na 170°C. Ještě horkou pomažeme máslem a posypeme moučkovo-vanilkovým cukrem. Můžeme ihned jíst, vydrží dlouho vláčná. Ale u nás nikdy nevydrží. Já jsem tam dala namísto části mouky špaldovou, nedala jsem tam kokos, jednak nevím, jestli tu někde je pak mi tam nějak nešel. Sušeného ovoce a rozinek jsem měla směs - co dům dal a den jsem to máčela v rumu.

Více ...
Vložil: MirkaM dne 22.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Perníčkyvánoční cukroví
550g hladké mouky

250g cukru moučka

3 lžíce medu

50g másla

3 vejce

1 žloutek na potření

1 lžička jedlé sody

2 lžičky koření do perníku

2 lžíce kakaa

Vypracované těsto necháme 24h odležet v ledničce.
Vyválíme asi 0,5 cm silnou placku, vykrajujeme, potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě.

Více ...
Vložil: Brunhilda dne 7.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hluchecmasové recepty

suroviny:

Brambory vařené, brambory syrové, vajíčko, polohrubá mouka, ½ kostky droždí, sůl, kmín, majoránka, česnek

postup:

Uvařené vychladlé brambory spolu se syrovými nastrouhám najemno, přidám vajíčko a koření a vzešlý kvásek (voda+ cukr+droždí). Řádně promýchám a zahustím polohrubou moukou. Má to vypadat jako těsto na bramborák. Nechám vykynout, alespoň 2 hodiny, a znovu promýchám a přendám do pekáčku, kde se to bude péci. Ještě to nechám tak hodinu vykynout a pak dát péci. Je možno do toho přidat salám, sýr, uzené, prostě dle chuti.


Více ...
Vložil: LenkaVa dne 18.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zakryté kuřemasové recepty

Do pekáče nasypeme půl sáčku mražené zeleniny pod svíčkovou. Na ni rozložíme kuře rozporcované na díly, osolíme, opepříme, posypeme rozdrceným novým kořením a zahrneme druhou půlkou zeleniny. Pokropíme worčestrem a přidáme trochu másla navrch. Pečeme zakryté asi půl hodiny. Potom odkryjeme, odhrneme zeleninu, porce přelejeme šťávou a dopečeme prudčeji. Podáváme s rýží. Dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Katka s Johankou dne 17.6.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Eintopfmasové recepty

První druh masa (např. drůbeží)okořeníme kořením Gyros a Pečené kuře (třeba) a dáme jako první vrstvu do pekáče. Pak dáme vrstvu uvařených nebo na slano sterilovaných fazolí, pak vrstvičku špaku nakrájeného na drobno. Pak vrstvu nasekaných zelených bylinek (yzop, tymián, libeček, dobromysl, majoránka). Pak vrstvu vepřového (plecko, libový bůček) a nahrubo nakrájenou cibulí (lze dát hodně), opepřeného nebo okořeněného třeba nějakým grilovacím kořením (dobrý je gril Argentina) a zalitou několika lžícemi balzamikového octa. Pak vrstvu celeru (lze nahradit jinou kořenovou zeleninou nebo i cuketou). Zalijeme několika lžícemi velmi kvalitní sojovky (používám japonskou) a vývarem (2 kostky masox), aby to bylo lehce potopené. A pečeme doměkka. Nedoporučuju opékat nepřikryté, protože se to velmi vysuší. Servírovala jsem to posypané sterilovanou paprikou a čerstvým nakrájeným libečkem.

Více ...
Vložil: MirkaM dne 8.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pečené kotlety se sýremmasové recepty

Libové vepřové kotlety s kostí trochu poklepeme, lehce posolíme, potřeme hořčicí, popepříme posázíme cibulí na kostičky a přikryjeme nastrouhaným sýrem a dáme na otevřený pekáč do trouby, zlehka podlité. Pečeme do zezlátnutí sýra. Nejlepší k tomu jsou uvařené brambory.

Více ...
Vložil: Katka s Johankou dne 26.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŘÍZKY NARUBY-ZAPEČENÉmasové recepty

nejdřív naklepané (můžou být i naložené) řízky obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku a nakonec v mouce dávám je zapéct na pekáček vymazaný smaženou cibulkou, pokladu slaninou (a nebo nepokladu) a zase cibulka... klidně i 4vrstvy... a trochu podliju vody...nebo přeliju šlehačkou, smetanou-zálivkou dle chuti ... a nejvíc mi k tomu chutná bramborová kaše a zelný salát

Více ...
Vložil: macinam dne 12.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zeleninové těstoviny pana Codůmdalbezmasé dobroty

Chceme-li lehké jídlo, které nám kilínek nepřidá, postupujeme takto: Vyběhneme na zahrádku (nebo do obchodu) a nahromadíme papriky, rajčata, salátové okurky, cibulku i s natí, nať petrželky nebo jinou podobnou křehkou zeleninu. Vše nasekáme a dáme do mísy, zlehka osolíme, opepříme a zakápneme několika kapkami nejlépe olivového oleje.

Uvaříme kvalitní těstoviny (nešetřte penězi, nejlepší jsou bezvaječné semolinové - nelepí se) a neproplachujeme je, aby nevychladly. Vyklopíme je do mísy na zeleninu, promícháme a horké podáváme. Dojídat se dá i vychladlé. Leč není dobré salát ohřívat nebo jej smíchávat když jsou těstoviny studené - onení to ono.

Více ...
Vložil: Katka s Johankou dne 7.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těstovinová pochoutka s ryboumasové recepty

Uvaříme filé a krabí tyčinky a rozmělníme vidličkou. Zakápneme trochou oleje, maličko citrónu, přidáme bazalku, osolíme a necháme aspoň 20minut odležet.

Uvaříme kvalitní těstoviny a ještě horké je zamícháme do rybí směsi.

Podáváme teplé.

Více ...
Vložil: Katka s Johankou dne 7.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Poslední články ze všech deníků 110 z 80 [Dalších 70 >>] 

Upozornění:
Dalších 17 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.