Kuře (či kuřecí stehna i čtvrtky) hooooooooooooooodně cibule
Postup:Kuře rozporcujeme a dáme klasicky péct,ale s tím rozdílem,že k němu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.
Když je kuře upečené-cibuli rozmixujem na kašičku(já osobně jí zahušťuju hotovou jíškou)
dochutíme podle libosti a uděláme bramboráky. Podáváme s cibulkovou omáčkou. Dobrou chuť přidávám recept na bramboráky - olej 150g, česnek, sůl, vejce 2, 1kg brambor, 5lžic mléka, majoránka, hladká mouka 120g, pepř mletý Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme, dochutíme solí, pepřem, přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova. (pro děti vynecháme pepř i česnek) |