4 kotlety z krkovice nebo vepřového hřbetu, sůl, pepř, 4 lžíce tuku, 350g suchého hrachu, majoránka, 50g másla, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, ½ stroužku česneku, 1 cibule
Kotlety omyjeme a osušíme. Jestliže jsou kotlety tučnější, několikrát je po okraji nařízneme, aby se maso nezkroutilo. V pánvi rozpálíme tuk a z každé strany v něm osmahneme kotlety dozlatova.
Přebraný a den předem namočený hrách uvaříme s majoránkou doměkka. Uvařený a scezený hrách umeleme, dáme do kastrolu, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, pepř, utřený česnek a kaši na ohni dobře vymícháme.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozehřejeme olej a cibulku v něm dozlatova osmažíme. Na talířích posypeme každou porci kaše osmaženou cibulkou. Podle chuti můžeme cibulku nahradit i nadrobno nakrájenou rozpuštěnou slaninou. |