15 dkg medu
9 dkg másla nebo Hery
3 vejce
30 dkg moučk. cukru
3 rovné lžičky sody (NELZE! nahradit práškem do pečiva)
1 vanilkový cukr
70 dkg hl. mouky
2-3 lžičky koření na medový perník
kakao - podle toho ,jak je chcete mít tmavé
Med a tuk na páře rozehřát, přidat vše kromě mouky - tu až do vychladlé hmoty.
24 hodin nechat odležet. Nevyvalovat úplně do tenoučka, nafouknou se. Dát na pečící papír a péct asi na 180 °C 5-7 minut.
Po vytažení z trouby ještě teplé potřít rozšlehaným vajíčkem.
Poleva: 1 bílek
150 g mletého cukru
Šlehám jen v ruce dokud není poleva hladká. Pokud je poleva hustá, zředit lžící teplé vody. Pokud je moc tekutá, přidat cukr.
Měly být superměkké, ale po pár dnech ztvrdly. Pomůže přidat do krabičky čtvrtku jablíčka. Do dvou dnů budou zase měkké.
|