Těsto: 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1/4 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa, 1 celé vejce, 1 malý bílý jogurt, trochu mléka, 1/2 prášku do pečiva.
Náplň: 2 měkké tvarohy , cukr moučka dle chuti, 1 šlehačka na šlehání, 1 zakysanka, 1 vanilkový cukr, 2 ztužovače šlehačky.
Poleva: šťáva z broskvového kompotu, 1 vanilkový puding.
Všechny ingredience na těsto promícháme nebo vyšleháme šlehačem v těsto a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Upečeme a necháme vychladnout.
Náplň si připravíme tak, že si ušleháme šlehačku s 1 ztužovačem a vanilkovým cukrem, vyklopíme do hlubší mísy, kde jsme předtím rozmíchali tvarohy, zakysanou smetanu s 1 ztužovačem a cukr dle chuti. Vše se šlehačkou vymícháme v krém a namažeme na vychladlý piškot.
Do krému dáme pokrájené broskve z kompotu a zalijeme želatinou, kterou uvaříme tak, že šťávu z broskvového kompotu doplníme vodou na 2 hrnky a promícháme s jedním vanilkovým pudingem, případně ještě cukrem dle chuti. Hned po uvaření nalijeme na broskve na tvarohu, necháme za oknem nebo někde v chladu vychladnout,aby se z toho již nekouřilo a poté dáme do lednice úplně vychladit.
|