Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Celaskon - k čemu slouží?

Autor: Leonie + 2 lvíčata , 24.1.2008
Tento článek opisuju z knihy receptů Domácí pekárna od Pavly Momčilové

Asi se pozastavíte nad tím, že v některých recepturách je uvedena ,,kyselina askorbová,, = CELASKON. Kyselina askorbová (Celaskon) patří mezi antioxidanty, v kynutých těstech spočívá účinek antioxidantů ve zpevnění lepku, čili slouží ke zvýšení schopnosti těsta zadržovat kypřící plyny při kynutí.

Mám to odzkoušené a musím říct, že je to super zlepšovák a chleba i různé moučníky jsou naprosto dokonalé. Nadýchané a taky vydrží dlouho čerstvé.

Já jsem Celaskon nahradila šumivými tabletami Vitamín C od firmy Libolo, z Penny marketu. (20 tablet za 15,90). Pročítala jsem na netu příbalový leták na Celaskon a porovnávala s tím od firmy Libolo, a složení je podobné, né-li stejné.

Takže PEČENÍ ZDAR!!!!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 4 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1312 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.