|
|
|
Celozrnný kynutý knedlík |
|
| Autor: Leonie + 2 lvíčata , 5.3.2008 | |
| 320-350 ml vody 500g čerstvě mleté (nebo koupené) špaldové nebo pšeničné mouky celozrnné 60g sójové mouky hladké plnotučné 1 lžička olivového oleje 3,5g sušeného droždí špetka cukru 1/4 lžičky soli sůl do vody na vaření
Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte, udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou. Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu. |
|
Zobrazeno doposud 1164 x.
|
|