Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Česnekové trojúhelníčky

Jsou úplně výborné k vínu, pivu a jistě oceníte i nenáročnost jak na čas, tak na suroviny a finance.
Výborné na jakoukoliv oslavu, zvládnou i totální začátečníci.

Autor: Liz1 , 11.8.2008

česnekové trojúhelníky


Suroviny:
500 ml mléka
100 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750g hladké mouky
3 lžičky sušeného nebo 50g čerstvého droždí

Nádivka:
125g změklého nebo rozpuštěného tuku (nejlépe máslo)
3 žloutky (opravdu nemusí být)
sůl dle chuti
12-14 prolisovaných stroužků česneku


Postup:
Těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme jako na závin. Potřeme nádivkou a posypeme vegetou, kořením nebo semínky. Zavineme a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí nože nebo rádýlka na pizzu (necháme vedle sebe neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.
Pečeme asi 30min při 180°C


Dají se ale plnit né jen česnekem, ale i sýrem třeba nivoi hermošem, nebo šunkou, špenátem, prostě vším, co je po ruce.


před upečenímpřed upečením


 


 



po upečení, ooooobr mňamka

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1190 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.