Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Obyčejný kynutý knedlík

Autor: Leonie + 2 lvíčata , 5.3.2008
350-400 ml mléka nebo vody
700g pšeničné mouky hrubé
30g čerstvého droždí
1 vejce
1 lžička cukru
1 lžička soli
sůl do vody na vaření

Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte, udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou.
Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu. Viz foto.
Z tohoto těsta uděláte i sladké knedlíky a houskové knedlíky - zapracujete do těsta kostičky suché nebo osmažené housky.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1,7 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1149 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.