| Běžně používané a "nejméně" škodlivé (nebo i neškodné) chemikálie: E100,101,103,104,105,111,121,122,126,130,132,140,151,152,160,161,162,163, 170,174,180,181,
 200,201,202,203,236,237,238,260,261,262,263,270,280,281,282, 290,
 300, 301,303,304,305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 382,
 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 408, 410, 411, 413, 414, 420, 421, 422, 440,450, 471, 472, 473, 474, 475, 480
 
 
 
 
 Podezřelé přísady, škodlivé a v některých státech zakázané:E125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477
 
 
 
 
 Nejškodlivější látky, (často k nám importované v západních potravinách). Zkuste se někdy podívat např. na některé pudinky.  
 
 
 
 
 
 Negativní působení některých "éček" na jednotlivé orgány nebo systémy:  
 
 
 
 Střeva: | 
 E 220,221, 222, 223, 224 |  
 
 Zažívání: | 
 E 338, 339, 340, 341, 407, 450, 461, 463, 465, 466, 107 |  
 
 Kůže: | 
 E 230, 231, 232, 233 |  
 
 Ničící vitamín B12: | 
 E 200 |  
 
 Cévy: | 
 E 250, 251, 252 |  
 
 Cholesterol: | 
 E 320,321 |  
 
 Kancerogeny: | 
 E 113,131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 329 
 | 
 
 POZOR!! E 123 je silně rakovinotvorný!!! V USA a Rusku zakázán!!!
 |