TMAVÉ TĚSTO: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 3/4 hrnku oleje 1 prášek do pečiva 1 van.cukr 2 celá vejce 2 lžíce kakaa Všechny přísady vyšleháme v hladké těsto.
SVĚTLÉ TĚSTO: 2 tvarohy 3/4 hrnku cukru 1 hrnek mléka 1 vanilkový puding (prášek) 1 vanilkový cukr 2 celá vejce Taktéž vše vyšleháme šlehačem do tekutějšího krému.
POSTUP:
Z tmavého těsta odlijeme 3/4 hrnku. Zbytek nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Potom po lžičkách nalijeme světlé těsto a rozetřeme a na to nacákáme zbytek tmavého těsta z hrnku. Vidličkou trošku promícháme tmavé těsto se světlým. Pečeme asi 30-40min. na 170stupnů. Buchta je moc dobrá a dlouho vydrží vláčná.
|