Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

KŘEHKÉ ŘEZY S JAHODAMI

Autor: Petra+Kuba02+Maťa06+Kačí10 , 21.6.2006

140 g másla (opravdu máslo, ne jiný tuk)
90 g cukru moučky
4 žloutky
210 g hladké mouky
2 lžíce smetany (i kyselé)


20 větších jahod


Pěna: 4 bílky + 180 g cukru moučky


POSTUP:


Vyšleháme máslo + cukr + žloutky + mouku + smetanu.


Na vymazaný a moukou vysypaný plech rozetřeme těsto, případně roztlačíme prsty. Nemusí být až k úplnému okraji. Těsto místy propícháme vidličkou a dáme péct, aby bylo zpola upečené.


Vyndáme z trouby, poklademe jahod a na ně sněhovou pěnu a znovu pečeme.


TIP: rozkrojíme kolečkem na pizzu! Kdo nemá, tak nožem.


PODÁVÁ SE TEPLÉ, ale chutná i zchladlé. Většinou zmizí během mála minut.


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 266 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.