- korpus
- máslo 125 g
- ovocná marmeláda
- moučkový cukr
- ovoce
- želatina
Korpus buď koupíme nebo upečeme (piškotové těsto): 2 vejce - zvlášť žloutky a bílky, 6 dkg cukru moučka a 4 dkg hladké mouky z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně zašleháme po jednom žloutku; až budou všechny žloutky zašlehané, po lžičkách přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny prosátou mouku po troškách VMÍCHÁME do těsta vymažeme dortovou formu a vysypeme HLADKOU moukou, upečeme.
Na vychladlý korpus natřeme máslo ušlehané s marmeládou. Vybereme marmeládu nebo džem podle ovoce, které klademe navrch. Tedy když jsou borůvky, přidáme do másla borůvkovou marmeládu atd. (jahody, maliny, meruňky) Pokud je potřeba, osladíme moučkovým cukrem. Směs rozetřeme úplně do krajů, aby nám na konci neprotekla želatina do těsta.
Na vrstvu másla naskládáme ovoce, můžeme kombinovat (my měli hrst malin a hodně borůvek) a zalijeme cukrářskou želatinou (používám extra silnou od Oetkera).
Nechte si chutnat.
|