Ingredience:
Postup přípravy: Ze stejného těsta jako na bramborové placky vytvarujeme šišky asi 2×6 cm. Dáme je vařit do slané vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové a hned je vyndáme. Podáváme sypané mletým mákem s čerstvým ovocem, nebo jako přílohu k zeleninové směsi.
TVAROHOVÉ NOKY S JAHODOVOU OMÁČKOU (4 PORCE)
Ingredience: noky: 500 g polotučného tvarohu 10 polévkových lžic špaldové krupice 20 polévkových lžic dětské krupičky
omáčka: 500 g rozmixovaných jahod (s cukrem dle chuti) 1 dcl vody 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu šlehačka nebo k
Postup přípravy: Smícháme tvaroh s krupicí a vypracujeme rukama hladké těsto, které necháme v chladu chvíli odležet. Mokrýma rukama vytvarujeme podlouhlé noky asi 2×6 cm, které vložíme do vroucí vody. Když vyplavou, jsou hotové a hned je vyndáme.
Ve vodě uvaříme kukuřičný škrob, přidáme oslazené rozmixované jahody, necháme přejít varem a hned odstavíme. Delším vařením by jahody ztratily vůni i barvu.
Na talíři přelijeme noky omáčkou a ozdobíme kysanou smetanou nebo šlehačkou dle chuti.
|