doba přípravy je cca 30 min pečení + příp
Ingredience: 8 bílků 180 g cukru moučky 100 g bramborového škrobu 2 lžíce kakaa na špičku nože prášku do pečiva (např. Dr. Oetker je bezlepkový) 40 g rozuštěného másla
Příprava: 1. Odvážíme si 40 g másla a rozpustíme ho. 2. Z 8 bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do něj opatrně 180 g cukru moučky. Pak opět opatrně přimícháme prosáté kakao s bramborovým škrobem a práškem do pečiva. 3. Vychladlým rozpuštěným máslem těsto prokapeme a opět promícháme. 4. Vlijeme do chlebíčkové nebo dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Moučník lze promazávat marmeládou, krémem, polévat polevou, je možné přidávat rozinky, oříšky... Fantazii se meze nekladou.
Poznámka: Pokud jste zapomněli, kolik vám v lednici zbylo bílků, vězte, že 1 bílek váží asi 33 g. Autorem receptu je AbiesAlba |