recept je určen pro 2 osob(y)
Ingredience: 2 plátky z hovězí kýty, sůl, 15 g oleje, malý kousek cibule, 1 paprika, 2 rajčata (nebo 4 PL sterilovaného leča a 1 PL rajčatového protlaku), 100 ml smetany, 5 g solamylu.
Příprava: Hovězí plátky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, vložíme na drobně pokrájenou a na oleji zpěněnou cibuli a lehce opečeme po obou stranách. Osolíme je, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Při dušení je podléváme horkou vodou. Ke konci dušení přidáme očištěnou pokrájenou papriku a rajčata (nebo záměnu). Měkké plátky vyjmeme, do šťávy přilijeme smetanu, v níž jsme rozkvedlali solamyl, za stálého míchání přivedeme do varu a povaříme 2 minuty. Přidáme zpět maso, prohřejeme je a hned podáváme.
Čerpáno z časopisu Vlasta staršího data. |