Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

RAJČATOVÁ POLÉVKA S RÝŽÍ

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 2 osob(y)


Ingredience:
40 g rajčatového protlaku,
15 g rýže,
1/2 dl mléka,
5 g solamylu,
10 g másla,
cukr,
sůl,
citrónová šťáva,
petrželka.


Příprava:
Přebranou, propláchnutou a třikrát spařenou rýži zalijeme 4 dl vody, osolíme a vaříme. Po pěti minutách přidáme rajčatový protlak. Když rýže změkne, polévku zahustíme solamylem rozmíchaným v mléce a povaříme 2 minuty. Polévku osladíme, přisolíme, zjemníme máslem a podle potřeby zředíme několika lžícemi vody, popřípadě okyselíme citrónovou šťávou. Na talíře rozdělíme jemně pokrájenou petrželku, přelijeme ji vařící polévkou a podáváme.

Čerpáno časopisu Vlasta staršího data.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 208 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.