| 
 Ingredience:150 g dlouhozrnné rýže,
 cca 100 g tepelně upraveného masa,
 3 lístky libečku,
 kousek bobkového listu,
 3 zrnka nového koření,
 několik kousků sušených hub,
 2 PL oleje,
 100 g zmrazené karotky,
 majoránka,
 30 g nízkotučného eidamu,
 petrželka.
 
 Příprava:Rýži propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Maso nakrájíme. Koření a houby zalijeme vodou a 10 minut povaříme, odcedíme na rýži, přidáme sůl, maso, olej, karotku, majoránku, popřípadě dolijeme vodou, a dusíme. Během dušení rýži nakypříme dvěma vidličkami. Měkké rizoto napěchujeme do sběračky a vyklopíme na talíře. Posypeme nastrouhaným sýrem a nadrobno nakrájenou petrželkou.
 
 Čerpáno z Praktické ženy (8/2000).
 |