Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

RÝŽOVÝ NÁKYP S OVOCEM

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 2 osob(y)


Ingredience:
400 ml mléka,
80 g rýže,
200 g měkkého tvarohu,
30 g másla,
2 vejce,
50 g cukru,
vanilkový cukr,
sůl,
tuk na vymazání formy,
250 g ovoce (jablka, třešně, višně, meruňky, švestky),
moučkový a vanilkový cukr na posypání.


Příprava:
Přebranou, propláchnutou rýži spaříme třikrát vařící vodou, ocedíme a necháme odkapat a v mírně osoleném mléce uvaříme doměkka (nejlépe ve dvouplášťovém hrnci). Máslo rozetřeme s cukrem, tvarohem a žloutky, přidáme vanilkový cukr, hustou rýžovou kaši a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymaštěné nákypové formy, poklademe očištěným, pokrájeným, popřípadě odpeckovaným ovocem a upečeme dozlatova. Posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem a podáváme.

Čerpáno z časopisu Vlasta staršího data vydání.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 229 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.