Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

VEPŘOVÉ KOSTKY NA CIBULCE

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

recept je určen pro 2 osob(y)


Ingredience:
200 g libového vepřového masa (kýta, plec, ramínko),
15 g másla,
kousek cibule,
sůl,
3 g solamylu.


Příprava:
Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso pokrájené na stejně velké kostky, osolíme je a na malém plamínku dusíme pod pokličkou několik minut. Podlijeme je malým množstvím vody, zamícháme a dusíme do změknutí. Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve třech lžicích vody a za stálého míchání povaříme dvě minuty.

Obměna:
Maso připravíme podle předchozího předpisu, doplníme jemně rozetřeným česnekem, kmínem nebo pokrájenými houbami a podusíme.

Čerpáno z časopisu Vlasta staršího data vydání.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 201 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.