Ingredience:
Postup přípravy: Uvaříme 6–7 růžiček brokolice ve vodě doměkka. Propasírujeme je nebo rozmačkáme vidličkou. Připravíme porci rýžové kaše a smícháme dohromady. Podáváme teplé.
Rýžovou kaši můžeme připravit z instantní bezmléčné rýžové kaše či kaše s mlékem, nebo rozvaříme 25 dkg rýže v 1 litru mléka.
Ingredience:
Postup přípravy: Jednu větší omytou a očištěnou mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a v malém množství vody podusíme doměkka. Připravíme porci rýžové kaše, jako u kaše s brokolicí, a smícháme dohromady.
KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S VLOČKAMI
Ingredience: 100 g květáku (2 růžičky) 15 g ovesných vloček 300 ml vody 1 lžička rostlinného oleje
Postup přípravy: Květák uvaříme a vyjmeme. Do vývaru přidáme předem namočené vločky a uvaříme hodně doměkka. Propasírujeme nebo rozmixujeme s uvařeným květákem, přidáme olej a nasekanou petrželku. |