Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Japonské sladkosti.

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

Ingredience:
900 g červených fazolí,
55 g neochucené želatiny,
4 lžíce vody (60 ml),
880 g jemného krystalového cukru,

lístky ze stromu višně, nebo třešně (pouze tam, kde není chemický postřik), nemusí být,


Příprava:
Fazole uvařit asi po 3 hodiny. Propasírovat je sítem. Rozpustit želatinu ve vodě a přidat cukr. Pomalinku nechat vařit na tom nejnižším stupni teploty asi 6 - 8 hodin. Nalít do čtvercové formy velikosti asi 20 cm X 20 cm a nechat vychladnout.

Po vychladnutí nakrájet na kostičky asi 3 cm velké, které chcete-li se mohou zabalit do lístku višně, nebo třešně. Zajistit protažením stopky listem na úhledný balíček.

Podávat k zelenému čaji.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 471 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.