| 
 doba přípravy je cca 70 minut 
 Ingredience:250 g nízkotučného margarínu,
 150 g medu,
 400 ml sójového mléka (nebo netučného),
 500 g celozrnné pšeničné mouky,
 1 balíček kypřícího prášku do pečiva,
 na 2 špičky nože vanilky,
 špetka soli,
 50 g carobu (náhražka kakaa),
 3 lžíce sójového mléka.
 
 Příprava:Ušleháme margarín s práškem do pečiva, přidáme vanilku a sůl a vypracujeme těsto. Carob rozmícháme ve třech lžících sójového mléka a zbarvíme jím 1/3 těsta. Světlé a tmavé těsto klademe střídavě do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy.
 Pečeme při teplotě 175-200 °C po dobu cca 50-60 minut.
 
 Poznámka:
 Těsto lze dobarvit malým množstvím šafránu.
 
 Čerpáno z Praktické ženy.
 |