| 
 Ingredience:1 dobře omytý citron (kůra i šťáva),
 1,5 sklenky studené vody,
 150 g krystalového cukru,
 2 žloutky,
 2,5 PL Maizeny (kukuřičný škrob),
 2 bílky,
 piškoty.
 
 
 
 Příprava:Ze surovin dobře zpracujeme tužší hmotu, kterou dáme vychladnout. Mezitím ušleháme sníh ze dvou bílků, který opatrně vmísíme do ztuhlé směsi. Pak dno misky poklademe piškoty, zalijeme pudinkem a dál dochutíme dle vlastní fantazie, např. posypeme kakaem, strouhanou čokoládou, ozdobíme ovocem, šlehačkou apod.
 
 Poznámka:
 Takto připravený pudink má výraznou vůni a chuť a hlavně - na povrchu se netvoří tužší slupka jako u obyčejného pudinku z prášku.
 
 Čerpáno z časopisu Blesk pro ženy (2004).
 |