doba přípravy je cca asi hodinu
Ingredience: 1 kg polohrubé mouky ( v Californii Wondra), 5 dl mléka (kravské, sojové, rýžové ....), 120 g másla, margarínu, nebo oleje, 4 lžíce cukru, 2/3 kostky droždí (v CA jeden sáček sušeného), 2 lžíce rumu -na ozdobení marmeláda, jogurt, kysaná smetana, puding..... -na smažení olej
Příprava: Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a pak přidáme vše ostatní. Dobře propracované těsto necháme na teple kynout (nebo ne), pak těsto vyválíme na asi 7 mm vysoký plát, ze kterého vykrájíme kolečka, která necháme 20 - 30 minut kynout (!).
Do každého kolečka doprostřed uděláme důlek a tím dolů klademe vdolečky do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách. Hotové vdolky ozdobíme a sníme. |