Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Vídeňské pomerančové pusinky (jednoduché)

Autor: TOK(Kristýnka 02/04) , 13.6.2006
 

Ingredience:
Asi na 25 pusinek této velikosti.

220g másla
2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry z vosku zbaveného pomeranče
80g pudrového cukru smíchaného s trochou vanilkového
1 lžíce kukuřičné moučky
225g plohrubé mouky
1 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Pomerančový krém:
60g másla
160g pudrového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy


Příprava:
Našlehat máslo s cukrem a kůrou pomocí elektrického šlehače do hladka. Přidat mouku smíchanou s kypřícím práškem a dobře promíchat.

Naplnit směsí cukrářský sáček se středně velkou ozubenou násadkou a nastříkat na vymaštěný plech 3cm hvězdičky v 3cm odstupu. Péct pusinky v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 12min., nebo až jsou velice mírně nahnědlé. Nechat je vychladnout na mřížce.

Vychladlé slepit krémem a pocukrovat zbytkem cukru.

Pomerančový krém:
Našlehat máslo s cukrm pomocí elektrického šlehače do hladka a potom zašlehat dovnitř šťávu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 329 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.