Ingredience: Asi na 25 pusinek této velikosti.
220g másla 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry z vosku zbaveného pomeranče 80g pudrového cukru smíchaného s trochou vanilkového 1 lžíce kukuřičné moučky 225g plohrubé mouky 1 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Pomerančový krém: 60g másla 160g pudrového cukru 2 lžíce pomerančové šťávy
Příprava: Našlehat máslo s cukrem a kůrou pomocí elektrického šlehače do hladka. Přidat mouku smíchanou s kypřícím práškem a dobře promíchat.
Naplnit směsí cukrářský sáček se středně velkou ozubenou násadkou a nastříkat na vymaštěný plech 3cm hvězdičky v 3cm odstupu. Péct pusinky v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 12min., nebo až jsou velice mírně nahnědlé. Nechat je vychladnout na mřížce.
Vychladlé slepit krémem a pocukrovat zbytkem cukru.
Pomerančový krém: Našlehat máslo s cukrm pomocí elektrického šlehače do hladka a potom zašlehat dovnitř šťávu. |