| 
 recept je určen pro 4 osob(y)
 
 Ingredience:1 malé kuře,
 4 mandarinky oloupané, pecek zbavené a na kousky nakrájené,
 1 hrnek čerstvě vymačkané pomerančové šťávy,
 4 lžíce suchého bílého vína,
 sůl podle chuti,
 3 lžíce másla,
 4 lžíce na drobno posekané hnědé šalotky, nebo červené cibule,
 4 lžíce na jemno posekaných žampionů,
 4 lžíce posekaných pekanových ořechů, nebo vlašských,
 1 lžička sójové omáčky,
 2 stroužky na jemno posekaného česneku,
 
 Příprava:Oprat kuře, vystřihnout jeho páteř, odříznout viditelný tuk, otevřít kuře jako knihu a pomocí dlaní zploštit obě dvě části prsou. Osolit po obou stranách.
 
 V misce smíchat ořechy, cibuli, česnek, 2 lžíce změklého másla, trochu soli, mandarinky a houby dohromady. Lehce pomocí prstů uvolnit kůži na prsou a pod ni rozetřít nádivku.
 
 V kastrolku smíchat tekuté ingredience a přivést je k varu. Odstavit a nechat po 5 minut zchladnout.
 
 Položit kuře do zbytkem másla vytřeného pekáčku a zalít ho tekutinou. Péct tak 45 minut. Každých asi 10 minut kuře polít výpekem z pekáčku.
 
 Kuře je upečené, když do jeho stehna se zapíchne ostrý nožík a po jeho vyjmutí výtéká čirá šťáva. Kuře nechat volně přikryté alobalem tak 10 minut odpočinout a potom ho naporcovat na 4 porce. Podávat s výpekem (může být trochu zředěný vodou) v omáčníku.
 
 Pro jednu porci:
 200 kalorií, bílkovin 35 g, solí 85 mg, tuků 4 g, sacharidy 6 g,
 
 
 Původní kuchyní tohoto receptu je Spojené státy americké |